מתכון לבייגלה מתוק הכי טעים שיש
מתכון של שרה בן ניסן
המרכיבים-
25 גרם שמרים (או שתי כפות שטוחות של שמרים יבשים)
שתי כוסות מים
קילו קמח מנופה
כוס שמן
כוס סוכר
שתי ביצים
ארבע כפות אינסטנט פודינג וניל גדושות
כפית תמצית וניל
ההכנה –
לשה הכל במיקסר לבצק רך ונעים (מעט דביק)
אם יוצא טיפה דביק מידי פשוט להוסיף מעט קמח ולהמשיך ללוש
ואם ההפך, אז להוסיף טיפה מים. (בדרך כלל לא צריך)
אחרי הלישה לכסות ולתת לבצק לנוח עד שיכפיל את ניפחו (כשעה)
לחלק ל-16 חתיכות שוות
ולהכין את הצורות של בייגלה.
אני עשיתי רצועה ארוכה, תפסתי אותה באמצע,
וגלגתי את שתי הרצועות אחת על השנייה
ואז חיברתי לעיגול.
לשים בתבנית ולתת התפחה של כחצי שעה
למרוח ביצה בעדינות ולשים מעל מעט שקדים חתוכים
לאפות על חום של 180 מעלות (בתנור שחומם מראש)
בין 15-20 דקות, עד שמתקבל צבע זהוב על הבייגלה.
אופן הכנה ומרכיבים סירופ:
בסיר שמים כוס סוכר וכוס ורבע מים
לבשל לא יותר מידי (בין 7-10 דקות)
הרוטב צריך להיות שקוף ודליל
איך שמוצאים את הביגלה להבריש אותם עם הסירופ
אפשר להקפיא אחרי צינון,
ואז מהמקפיא להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות,
במשך 10 דקות.
להכניס ל 4-5 דקות
זה יוצא כאילו אפיתם עכשיו.
בתאבון