העוגיות הכי טעימות שיש – נמסות בפה חלום !

גילה שפשא

העוגיות הכי טעימות שיש – נמסות בפה חלום !

 

המרכיבים-

350 גר' חמאה רכה/מחמאה /מזולה
150 גר' אבקת סוכר (שקית וחצי) מנופה
2 שקיקים סוכר וניל
300 גר' קמח (2 כוסות +כף)
300 גר' קורנפלור (2 כוסות +כף)
3 כפות שמן קנולה
לזרייה- אבקת סוכר
ההכנה-
.לחמם תנור ל- 160 מעלות ולרפד 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון
 שמים: חמאה, סוכר וסוכר וניל.
מנפים את הקמח והקורנפלור , מוסיפים לקערה ומערבלים במהירות איטית
ותוך כדי הערבול מוסיפים את השמן.
ממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שמתקבלים גושי בצק..
לוקחים פיסת בצק קטנה ומגלגלים אותה לכדור.
מניחים בתבנית במרווחים .
לוחצים קלות עם מזלג על כל כדור
אופים כ- 30 דק' עד שהעוגייה מקבלת צבע קרם בהיר.
מצננים היטב ובוזקים מעל אבקת סוכר.

תרומת הקורנפלור לעוגיות:

קורנפלור, הידוע גם בשם עמילן תירס, הוא מרכיב נפוץ באפייה, ובמיוחד בהכנת עוגיות. הוא תורם רבות למרקם, הטעם והמראה של העוגיות בכמה דרכים:

1. מרקם:

  • פריכות: הקורנפלור סופג נוזלים בצורה פחות יעילה מקמח, מה שגורם לעוגיות להיות פריכות יותר.
  • נימוחות: הקורנפלור מונע מהגלוטן להתפתח בצורה מלאה, מה שגורם לעוגיות להיות נימוחות יותר.
  • צבע: הקורנפלור נותן לעוגיות גוון צהוב בהיר ועשיר.
  • צורה: הקורנפלור עוזר לשמור על צורתן של העוגיות במהלך האפייה ומונע מהן להתפשט יתר על המידה
קורנפלור הוא תוספת נהדרת לעוגיות. הוא תורם רבות למרקם, הטעם והמראה שלהן, תוך שהוא נותן להן טעם עדין ומרקם ייחודי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *