זה סיר של השמחות !


סופריטו פרגיות ותפוחי אדמה או במילים אחרות סיר של השמחות….❤

סופריטו פרגיות ותפוחי אדמה – אילנית כרבי

המרכיבים-
7-8 תפוחי אדמה כשהם חתוכים לעיגולים בעובי אצבע .

מרק עוף

כורכום

כף דבש

כוסברה יבשה

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור

פטרוזיליה

5,6 סטייק פרגית טרי

תבלין שווארמה

מעט כמון

גריל עוף

סילאן

כורכום

ההכנה –

נרתיח אץ.תפוחי האדמה ,לאחר שהם מתרככים מעט ( לא מידי ) , נעביר לסיר/ תבנית  מותאם לתנור.
בקערה נערבב כף מרק עוף, מעט כורכום , כף דבש, כוסברה יבשה ושמן זית ( כשלושת רבע כוס חד פעמית שקופה) ,

נוסיף טיפונת מים רותחים רק כדי שיהיה קל לערבב ונבריש את התפוחי אדמה .

נוסיף ככוס מים רותחים מהצד ונפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס ופטרוזליה טרייה .

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בלי מכסה עד שהם ממש מוכנים ושזופים .

בזמן שהתפוחי אדמה מתבשלים נדפוק את סטיק הפרגית בפטיש של שניצל , נשטוף ונסנן.
נקח קערה ונערבב קצת מכל תבלין : תבלין לשוארמה, גריל עוף, מעט כמון, פלפל שחור, כורכום, כף סילאן, תבלין פילדלפיה( לא חובה אבל מאוד מומלץ) . שמן זית .

נערבב תבלינים עם הפרגיות בקערה ונצלה על הפלאנצ'ה  או מחבת .

כשהתפוחי אדמה מוכנים , נוסיף את הפרגיות ננער אותם ביחד והמנה מוכנה.

הפרגיות נשארות רכות ועסיסיות והתפוחי אדמה קריספים. שילוב מושלם . בתאבון ❤

מה זה בעצם סופריטו ?

סופריטו הוא שם כולל למגוון תבשילים ותערובות תבלינים שמקורם במטבחים שונים ברחבי העולם.
משמעותו המילולית של המילה "סופריטו" היא "מטוגן" בספרדית,
והיא מתייחסת בדרך כלל לשיטת ההכנה הבסיסית של התבשיל, הכוללת טיגון מרכיבים ארומטיים בשמן עד להזהבה.

הנה כמה מהמאפיינים המשותפים לסופריטו:

  • שיטת הכנה: טיגון מרכיבים ארומטיים בשמן עד להזהבה.
  • מרכיבים: בצל, שום, עגבניות, פלפלים ירוקים, פטריות, בשר (עוף, בקר, חזיר) או דגים.
  • תיבול: עשבי תיבול טריים (כמו פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום), פלפל שחור, מלח, פפריקה, כורכום.
  • שימוש: כתבשיל עצמאי או כבסיס למאכלים אחרים, כמו פאייה, ריזוטו, נזידים, מרקים.

במטבחים שונים, לסופריטו יש וריאציות רבות:

  • איטליה: סופריטו איטלקי מורכב בדרך כלל מבצל, שום, סלרי וגזר, המטוגנים יחד עד שהם רכים ושקופים. לאחר מכן מוסיפים יין לבן ומצמצמים אותו, ולבסוף מוסיפים עגבניות, בשר או דגים ותבלינים.
  • ספרד: סופריטו ספרדי דומה לסופריטו איטלקי, אך הוא כולל לעתים קרובות גם פלפל אדום מתוק.
  • אמריקה הלטינית: סופריטו אמריקאי לטיני משתמש במגוון רחב של ירקות, פירות ותבלינים, בהתאם לאזור הגיאוגרפי. ייתכן שיוסיפו לו גם קוקוס, חלב קוקוס או בוטנים.
  • המזרח התיכון: סופריטו מזרח תיכוני עשוי לכלול תבלינים ייחודיים כמו כמון, כורכום, זעפרן וקינמון.

בישראל, סופריטו מזוהה בעיקר עם המטבח הספרדי-יהודי. או אם תרצו – עם חיים כהן 🙂 הגרסה הישראלית הקלאסית כוללת עוף ותפוחי אדמה, המטוגנים יחד בשמן עמוק ומבושלים לאחר מכן עם מים או ציר עד שהעוף רך ותפוחי האדמה רכים.

סופריטו הוא מאכל טעים ומזין, קל להכנה וניתן להתאים אותו לטעם האישי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *