עוגת פרג- מתכון מעלף

גילה כהן-אבני
עוגת פרג של ישראלה אזולאי
המרכיבים-
4 ביצים
11/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
כוס קמח
שקית אבקת אפיה
2 סוכר וניל
כוס קוקוס
כוס פרג טרי טחון
הוספתי ליבשים: גרידת לימון, אגוזים שבורים (אפשר גם צימוקים בהירים קטנים)
כוס מיץ תפוזים/שמנת של פעם
ההכנה –
לטרוף בקערה לפי הסדר את הרטובים.
אחר כך להוסיף את המרכיבים היבשים.
מערבבים היטב.
מעבירים לתבנית 26 . או 2 אינגליש.
ואופים בתנור חם  ב-180מעלות, עש ליציבות 30-40 דקות .
כשהעוגה מתקררת בוזקים אבקת סוכר.…או מצפים בגאנש טוב
ציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
ממיסים יחד ומוזגים (אפשר במיקרו כ-דקה)

זרעי פרג משמשים במגוון מאכלים, כולל:

  • לחם: זרעי פרג משמשים לעתים קרובות כתוספת ללחם, במיוחד לחם מחיטה מלאה.
  • עוגות: זרעי פרג משמשים גם במגוון עוגות, מאפינס ועוגיות.
  • סלטים: זרעי פרג יכולים להוסיף קצת פריכות וטעם לסלטים.
  • תבשילים: זרעי פרג משמשים לעתים קרובות בתבשילים הודיים ובינלאומיים אחרים.

זרעי פרג משמשים גם להפקת שמן פרג, המשמש בבישול ובקוסמטיקה.

הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של זרעי פרג:

  • עשירים בנוגדי חמצון: זרעי פרג מכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים קשורים למגוון מחלות, כולל סרטן, מחלות לב ומחלות ניווניות.
  • מקור טוב לחלבון: זרעי פרג הם מקור טוב לחלבון, חיוני לבניית ותחזוקת השרירים, העצמות והרקמות.
  • מקור טוב לסיבים תזונתיים: זרעי פרג מכילים כמות טובה של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין, לתחושת שובע ולבריאות מערכת העיכול.
  • מקור טוב לוויטמינים ומינרלים: זרעי פרג הם מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין E, ניאצין, מגנזיום, זרחן ואשלגן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *