אין על העוגיות האלה – עשרות שנים שאני מכינה
והן נחטפות!
מתכון של סבתא
בלי ביצים !
פרווה
המרכיבים-
ק"ג קמח
2 שקיות אפיה
2 שקיות סוכר וניל
כוס סומסום או קוקוס
2 מחמאה/או חמאה – סה"כ 400 גר'
3/4 כוס מים
כוס וחצי סוכר
קורט מלח
ההכנה –
לשים את הכל במיקסר
לעבד עד שמקבלים בצק אחיד .
לא לעד יתר על המידה.
להכניס למכונה המיועדת לעוגיות מכונה או לחתוך בקורצנים.לעוגיות או לקרוץ כעכים.
אפייה 180 מעלות עד שזהוב – 20 דקות לערך
עוגיות מכונה: מאיפה הן הגיעו ?
עוגיות מכונה הן עוגיות פריכות ומתוקות, המוכרות ומוכרות בכל בית בישראל. הן קלות להכנה יחסית, ודורשות מעט מצרכים פשוטים.
טיפים:
- ניתן להוסיף לבצק תבלינים שונים, כמו קינמון, ציפורן או הל, לקבלת טעם מיוחד.
- ניתן לצפות את העוגיות באבקת סוכר, שוקולד מומס או אגוזים קצוצים.
- עוגיות מכונה נשמרות היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבועיים.