מגולגלות תמרים לשבת אין בצק כזה מוצלח !
ותאמינו לי ניסיתי הרבה
מאיר סבג משתף מתכון של חופית
המרכיבים-
200 גר' חמאה או מחמאה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
כף סוכר
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
ההכנה –
נערבב יחד כל המרכיבים בקערת המיקסר או ביד
ניתן לבצק מנוחה במקרר.
נחלק ל-3
נרדד כל חלק
נמרח ממרח תמרים נפזר אגוזים וקינמון
נגלגל נחתוך- לאופצייה יותר טעימה
קחו תמרים בוואקום – רככו קצת בסיר עם טיפה מים ,
ותמרחו במקום ממרח תמרים -משדרג פי כמה את העוגיות !
נאפה 170 מעלות חצי שעה או לפי התנור שלכם
קצת על תמרים –
הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של אכילת תמרים:
- עשירים בסיבים תזונתיים: תמרים מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול תקין, לתחושת שובע ולבריאות מערכת העיכול.
- מקור טוב לאשלגן: תמרים הם מקור טוב לאשלגן, מינרל החיוני לתפקוד תקין של שרירים ועצבים, לוויסות לחץ הדם ולשמירה על בריאות הלב.
- עשירים בנוגדי חמצון: תמרים מכילים כמות גבוהה של נוגדי חמצון, המסייעים להגן על הגוף מפני נזקי רדיקלים חופשיים.
- מקור טוב לוויטמינים ומינרלים: תמרים הם מקור טוב לוויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין B6, מגנזיום, ברזל ונחושת.
טיפים לאחסון:
- טמפרטורת החדר: תמרים טריים ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר עד שבוע.
- מקרר: ניתן לאחסן תמרים טריים במקרר עד חודש.
- מקפיא: ניתן להקפיא תמרים טריים עד שנה.
לסיכום, תמרים הם פירות טעימים, בריאים ומזינים שניתן ליהנות מהם בדרכים רבות. הם תוספת נהדרת לכל תזונה וניתן לשלבם בקלות במגוון מאכלים.