מתכון לעוגת לוטוס שיש מעלפת – אחת הטובות שהכנתי
העוגה הזו אחת הטובות שהכנתי
משתפת מתכון – מאיה בוטראשווילי
המצרכים –
5 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס מים
כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
שקית אינסטנט פודינג וניל
לשיש-
6 כפות לוטוס מומס
ציפוי –
ממרח לוטוס כחצי קופסה מומס
עוגיות לוטוס לקישוט
אופן ההכנה –
נקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר .
כשהתקבל קצף ממש תפוח נוריד את המהירות של המיקסר ונתחיל להוסיף את המצרכים לפי הסדר ,
הקמח בסוף.
לאחר שהבלילה חלקה נעביר 3/4 מהבלילה לתבנית משומשת מלבנית או פיירקס 20/30 .
אפשר בעגולה 26 .
נוסיף לשליש הבלילה שהשארנו , את ה6 כפות לוטוס ונערבב קלות.
נעביר מעל הבלילה שבתבנית.
נקשט למעלה בכמה שברי עוגיות לוטוס ונזלף מעט לוטוס מומס.
נכניס לתנור שחומם מראש על 180 לכ- 30-40 דקות.
נבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה .
לאחר שהעוגה מתקררת נוכל לזלף מעליה לוטוס כציפוי – לא חובה
בתאבון ותהנו
ממרח לוטוס
הוא ממרח פופולרי העשוי מעוגיות לוטוס (Biscoff).
עוגיות לוטוס הן עוגיות קרמל בלגיות דקות ופריכות,
בעלות טעם עשיר ומיוחד. ממרח לוטוס מיוצר על ידי טחינת עוגיות לוטוס יחד עם מרכיבים נוספים, כגון סוכר, שמן צמחי וחלב.
יתרונות ממרח לוטוס:
- טעים: ממרח לוטוס בעל טעם עשיר ומתוק של עוגיות לוטוס.
- רב-תכליתי: ניתן להשתמש בממרח לוטוס במגוון דרכים, כגון מריחה על לחם, טוסט, פירות, קרפים ועוד. ניתן להשתמש בו גם כמילוי לעוגיות, עוגות ומאפים אחרים.
- קל למריחה: ממרח לוטוס בעל מרקם רך וחלק, קל למריחה.
- פרווה וטבעוני – ללא מוצרי חלב
חסרונות ממרח לוטוס:
- מכיל הרבה סוכר: ממרח לוטוס מכיל כמות גבוהה של סוכר.
- לא בריא: ממרח לוטוס אינו מזון בריא, ומומלץ לצרוך אותו במתינות.
- יכול לגרום לאלרגיות: אנשים הסובלים מאלרגיה לעוגיות לוטוס עלולים להיות אלרגיים גם לממרח לוטוס.
מידע תזונתי:
מנה אחת של ממרח לוטוס (כף גדושה) מכילה כ-100 קלוריות, 1 גרם חלבון, 16 גרם שומן ו-10 גרם סוכר.
אחסון:
יש לאחסן ממרח לוטוס במקום קריר וחשוך. לאחר פתיחת הצנצנת, יש לאחסן את הממרח במקרר ולצרוך תוך 3 חודשים.
לסיכום, ממרח לוטוס הוא ממרח טעים ורב-תכליתי, אך חשוב לצרוך אותו במתינות בשל תכולת הסוכר הגבוהה שלו.
טיפים:
- ניתן להוסיף לממרח לוטוס פירות קצוצים, אגוזים או שוקולד צ'יפס לקבלת טעם עשיר יותר.
- ניתן להשתמש בממרח לוטוס להכנת גלידה, עוגות ומאפים אחרים.