בצק שמרים נדיר –
שמרים גבינה / שוקולד מבצק נדירררר
הסוד הוא להתפיח את הבצק 3,4 שעות במקרר!!!
מתכון מאת – אורטל מושיקה
הבצק : לשתי עוגות .
אפשר כל מילוי !
המרכיבים-
בצק –
500 גר' קמח לבן מנופה
חצי כוס סוכר
כף ורבע שמרים יבשים
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
קורט מלח
מלית גבינה לעוגה אחת –
גבינת טוב טעם 250 גר'
ביצה קטנה או חלמון
חצי כוס סוכר
כף קורנפלור
גרידת לימון ( לא לוותר)
רבע כוס חמוציות או צימוקים.
לערבב את כל חומרי המלית לשמור במקרר.
מלית שוקולד :
השתמשתי בממרח שוקולד אגוזי לוז של מובנפיק הכחול.
ציפוי: חצי כוס סוכר ,חצי כוס מים טיפה לימון ,להרתיח על הגז ולקרר.מכינים שהעוגות בהתפחה שניה .
ההכנה –
ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר לבצק נעים וקצת דביק – לא מאוד דביק מעט בהתפחה זה מסתדר ,
לתת למיקסר לעבד את הבצק כ 5 דקות לפתיחת הגלוטן.
בקערה משומנת מעט, נשים את הבצק נשמן מעט מלמעלה
נעטוף בניילון נצמד ונשלח את הבצק לתפיחה במקרר לכ 3 עד 4 שעות או לילה ,כמה שיותר מצויין.
נוציא את הבצק ובעודו קר נחלק לשני חלקים שווים.
נרדד כל חלק לעלה גדול לא דק מידי ,נמרח את המלית נגלגל לרולדה.
נחתוך באמצע ונלפף לצורת בורג. ככה נכין את שני הבצקים , נכניס בתבניות אינגלישקייק.
נתפיח שוב בטמפרטורת חדר כ 40 דקות להכפלת נפח, נמרח בביצה טרופה ונפזר שקדים פרוסים.
נאפה בחום של 170 מעלות כ 25 דקות עד חצי שעה. מיד נוציא ונמרח בסירופ סוכר. נצנן ונטרוףף.
ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא .
בהצלחה והמון אהבה אורטל