המרכיבים-
1 קילו קמח לבן מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כוס שמן
2.5-3 כוסות מים
כף מלח
ההכנה –
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו לישה מניחים קמח שמרים וסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים שמן ומים ולשים לאיחוד,
לבסוף מוסיפים את המלח ולשים לבצק רך חלק ונעים.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעה להכפלת הנפח.
בנתיים:
לקערה קוצצים חופן פטרוזיליה, 6-7 שיני שום כתושות, מלח ו4-5 כפות שמן זית.
עיצוב הלחמניות:
מחלקים את הבצק ל20 כדורים
משקלם 60 גרם לערך
מרדדים כל חלק לצורה אליפסית מוארכת
בחצי ממנה חותכים פסים לאורך ומגלגלים מן החלק השלם אל החלק החתוך לפסים.
ממשיכים כך כדור כדור.
מתפיחים חצי שעה.
מורחים בחלמון ביצה ואופים ב 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
מורחים בתערובת השום והפטרוזיליה ישר ביציאה מן התנור.
לאוהבים:
ניתן להוסיף מוצרלה לתוך כל לחמניה ולגלגל.