פחזניות
המתכון של חני קונאשוילי
המרכיבים-
1כוס מים/(חלב 240 מיל)
2 כפות סוכר
1סוכר וניל
רבע כפית מלח
100גרם מחמאה/חמאה
4 ביצים L
כוס קמח
כפית אבקת אפייה
ההכנה –
לשים בקלחת את כל המרכיבים מלבד ביצים , קמח ואבקת אפייה .
ולחמם על האש עד שהכל נמס.
להוריד מהאש להוסיף לסיר כוס קמח(240 מיל).
כפית אבקת אפיה
להחזיר לאש לדקה וחצי ולערבב בכף עץ עד שזה הופך לכדור בצק שנפרד מהדפנות .
להוריד מהאש לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבל כמה דקות. ככה הבצק מתקרר.
להוסיף כל פעם ביצה. כשהביצה נטמעת להוסיף את הביצה השניה וכך ביצה שלישית.
****טיפ חשוב את הביצה הרביעית לטרוף וכל פעם להוסיף קצת כי אולי לא צריך את כל הביצה. רק עד המירקם הרצוי*****
לשים בשק זילוף עם צנטר כוכב גדול.
על נייר אפיה לזלף צורה הרצויה עם מרווחים.
לאפות בחום 180 מעלות טורבו.
30 דקות.
להוריד את חום התנור ל150 לאפות עוד 10 דקןת.
לכבות את התנור לפתוח את הדלת לשים כף עץ כדי שכל האדים יצאו.
להשאיר את הפחזניות להתקרר בתנור.
לחצות את הפחזנייה.
למלא את הפחזניות עם צנטר כוכב בנדיבות עד שזה ממש מתמלא.
לשמור במקרר.
**כוס מדידה 240 מיל***
**לא לפתוח תנור בזמן אפיה**
*** אפשר לקשט בשוקולד או לפדר באבקת סוכר***
לקרם:
1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צימחית לפרווה
חצי כוס חלב/לפרווה חצי כוס חלב סויה או מים
חצי כפית מחית וניל/ 2 סוכר וניל
חבילה פודינג וניל(4כפות)
להקציף לקצף יציב.
***בקרם פרווה מוסיפה גם כפית תמצית וניל****