עוגיות שקדים פרווה פריכות ונמסות בפה.
ללא מרגרינה
המרכיבים –
400 גרם קמח כוסמין מלא
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס אונבריסלית של שמן
1 כפית תמצית וניל איכותי
קורט מלח
כוס ורבע אבקת סוכר
1 כוס שקדים טחונים או אבקת קמח שקדים קלוף.
2 ביצים
3 כפות מים
1 כף גרידת תפוז
צלחת עם שקדים גרוסים
ההכנה –
נכניס מרכיבים לקערת המיקסר בהדרגה עד ליצירת בצק אחיד ונעים.
תחילה לערבב את כל המרכיבים היבשים ובהדרגה יוצקים את השמן עד שנוצר בצק רך.
בצד נכין 150-200 גרם שקדים גרוסים גס עם קליפתם.
ניצור מהבצק נקניק ואז לגלגל מכל הכיוונים עם השקדים הגרוסים.
ניצור ירח סהר בקיפול עם היד.
נחמם תנור מראש 170 מעלות.
על גבי נייר אפיה נניח בתבנית במרווחים עד לקבלת צבע זהב.
להוציא , לקרר ולפזר אבקת סוכר.
אפשר לשמור בקופסא,
אפשר להקפיאם.
אפשר במקום קמח כוסמין.
להשתמש בקמח לבן, במשקל חצי קילו.