כפיתות פרווה לימי תשעה באב – תשמרו מתכון !
מאת – חנית וצביקה טרבלסי
המרכיבים-
8 תפוחי אדמה
צרור מכל ירק –
פטרוזיליה
שמיר
כוסברה
2 בצלים גדולים
חצי כוס פירורי לחם
4 ביצים
כפית כורכום
כפית כמון
כפית קימל טחון
כפית מרק עוף
פלפל שחור ומלח
ההכנה –
לבשל את תפוחי האדמה מקולפים עם מעט כורכום ומרק עוף.
לאחר ריכוך ,לסנן מהנוזלים ולרסק .
לקצוץ במעבד את הירק והבצל.
לסחוט מהנוזלים.
להוסיף לתפוחי האדמה .
להוסיף גם ביצים וכל שאר המרכיבים.
לערבב טוב טוב.
להכניס לקירור לחצי שעה.
לחמם שמן במחבת שטוחה ולטגן קציצות משני צדדים.
בהצלחה ובתאבון!
מנהגי תשעה באב
מדוע נהוג לאכול פרווה בימי תשעה באב?
אין איסור הלכתי מפורש לאכול בשר בימי תשעה באב. למעשה, במשנה במסכת תענית (דף כו:) מוזכר שאוכלים בשר בסעודה המפסקת, שהיא הארוחה האחרונה שאוכלים לפני תחילת התענית.
עם זאת, נהוג שלא לאכול בשר בימי תשעה באב מספר סיבות:
אבלות: תשעה באב הוא יום אבל לאומי על חורבן בית המקדש הראשון והשני.
צער: אכילת בשר נחשבת למנהג של שמחה, ולכן נהוג להימנע ממנה ביום צער כמו תשעה באב.
זכר לחורבן: יש הטוענים שאכילת בשר מזכירה את קורבנות החורבן, שהיו רבים מהם בעלי חיים.
האבלות על חורבן בית המקדש: נהוג לאכול מזון צנוע יותר בימי תשעה באב, ובשר נחשב למזון יוקרתי.
חשוב לציין שמדובר במנהג ולא באיסור הלכתי.
בסופו של דבר, ההחלטה אם לאכול בשר בימי תשעה באב היא אישית.
הנה כמה דברים נוספים שכדאי לדעת:
נהוג לאכול מאכלים מרים בימי תשעה באב, כגון ביצים קשות, מלפפונים ותפוחי אדמה.
ריכוז מתכונים ומאכלים לתשעה באב
ריכוז מתכוני דגים