פשטידת קישואים – זה מתכון מנצח !
מאת אביבה ריקליס
המרכיבים –
5 קישואים מגורדים
2 בצלים קצוצים
גביע קוטג'
גביע אחד גבינה לבנה 250 גר'
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת
3 ביצים
5 כפות קמח תופח
מלח
פלפל שחור
ההכנה –
לטגן את הבצל עד להזהבה.
לגרד קישואים ולסחוט מהנוזלים.
לשים בקערה .
לערבב עם כל שאר המרכיבים כולל הבצל.
תבנית 26 משומנת
להעביר בלילה לתבנית ולשטח.
לאפות 180 מעלות עד השחמה 50 דקות לערך.
בתאבון !
קישואים
הם מקור מצוין לויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין A, ויטמין C, אשלגן ומגנזיום.
הם גם דלים בקלוריות ובשומן, ולכן הם תוספת בריאה למגוון תזונות.
קישואים הם ירק רב-תכליתי, וניתן להשתמש בהם במגוון דרכים:
- אכילה טרייה: ניתן לאכול קישואים טריים בסלטים, כריכים או כמנת ירקות.
- בישול: ניתן לבשל קישואים בדרכים רבות, כגון אפייה, פשטידות , צלייה, טיגון, אידוי או בישול.
- מילוי: ניתן למלא קישואים במגוון מילויים, כגון בשר, גבינה, ירקות או אורז.
- מרקים ותבשילים: ניתן להוסיף קישואים למרקים ותבשילים כדי להוסיף להם טעם ומרקם.
תגובה אחת
מה התחליף לגבינות?