מתכון מדוייק לעוגת תפוזים לייקח עננים
עוגת תפוזים מאד אוורירית והטעם נפלא.
המרכיבים-
6 ביצים
1 סוכר וניל
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוז טרי
גרדת תפוז
שקית אבקת אפיה
2 כוסות קמח
קורט מלח
ההכנה –
לחמם תנור על 175 מעלות
להפריד את הביצים להקציף את החלבונים עם הסוכר וניל ו1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
להעביר לקערה אחרת .
באותה קערה של המיקסר להקציף את החלמונים עם הסוכר שנשאר עד לקבלת תערובת תפוחה.
להוריד את המהירות ,
להוסיף את השמן בזרם דק ולאחר מכן את המיץ תפוזים והקמח .
לקפל לתערובת את החלבונים המוקצפים בכמה פעמים עד שתתקבל בלילה אחידה.
להעביר לתבנית אנג'ל או סיר פלא.
ולאפות בחום של 175 מ' כ45 ד' או עד לנעיצת קיסם שיצא יבש אבל לשים לב לא ליבש יותר מידיי את העוגה
אני השתמשתי בתבנית אנודאיז אז בתבנית כזאת אין צורך לשמן…
בהצלחה