ההמבורגר הצמחוני שלי -כמעט כמו הדבר האמיתי -במיוחד לתשעה באב !

Moran Chay
בימי תשעה באב שאין בשר, מגיע הזמן לנסות כל מה שיזכיר אותו…
המבורגר צמחוני בלחמניות שיפון,
נשבעת שמרגיש כמו הדבר האמיתי (כמעט…)
ההמבורגר הצמחוני שלי
מורן חי
המרכיבים
מעט שמן זית לטיגון
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
4 פטריות גדולות טריות (מכל סוג, מומלץ שמפיניון)
3 שיני שום
1 בצל גדול
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
3 כפות פירורי לחם
רבע כוס קמח
רבע כפית אבקת אפייה
פטרוזיליה
ביצה
פלפל ומלח לפי הטעם
ההכנה-
. מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים את הפטריות דק וטוחנים במעבד מזון את הבצל עם השום.
מחממים שמן זית במחבת ומאדים את הפטריות הבצל והשום עד שהנוזלים מתאדים,
מניחים בצד לצינון.
 במעבד מזון, טוחנים את העדשים הירוקות והשחורות למרקם מעט גס (לא למשחה!).
בקערה מניחים את התבלינים, הביצה הקמח, אבקת האפייה, פירורי הלחם.
שופכים לקערה את העדשים הטחונים, תערובת הבצל השום והפטריות. קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים גם אותה לתערובת. מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
. יוצרים בידיים לחות קציצות שמנמנות ואופים עד שמשחים ונראה ממש כמו המבורגר אמתי…
חותכים עגבניות, חסה, בצל, מלפפונים חמוצים וכל תוספת שאוהבים ואוכלים עם שלל רטבים
בתיאבון י

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *