קציצות דגים אמאל’ה כמה טעים

שני ביטון דימול

אמאל’ה כמה טעים

הקציצות הכי טעימות שקיימות

קציצות דגים של שני ביטון דימול

המרכיבים-

קילו נסיכת הנילוס

4 פרוסות טונה אדומה

2 בצלים

5 שיני שום

חצי צרור כוסברה

חצי צרור פטרוזיליה

2 פרוסות לחם

מלח

פלפל לבן

כפית פפריקה

כפית כמון

רבע כפית כורכום

חצי כפית מרק עוף פרווה

2 כפות שמן

לרוטב

חופן פלפלים חריפים קטנים

גמבה אדומה פרוסה

פלפל שושקה אדום

פלפלים יבשים אדומים חריף ומתוק 2,3

8 שיני שום

קופסא עגבניות מרוסקות דק

כף לימון כבוש

מלח

מרק עוף

פלפל

פפריקה

ההכנה –

לטחון את הדגים יחד.אם יש נוזלים בדגים לסחוט היטב לפני הטחינה! לפני כן השרתי את הדגים במסננת עם מעט מלח גס ושטפתי.

במג'ימיקס לטחון 2 בצלים, 5 שיני שום חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה ופרוסות לחם (להרטיב במים ולסחוט היטב או 4 כפות גדושות כפות פירורי לחם. לטחון ולהוסיף לעיסה של הדגים. תבלינים- מלח, פלפל לבן, כפית פפריקה, כפית כמון, רבע כורכום וחצי כפית מרק עוף פרווה. 2 כפות שמן ולערבב היטב לתת לעיסה לנוח 10 דקות וללוש אותה שוב.
לרוטב:
לסדר בסיר פלפלים חריפים+ פלפל שושקה או גמבה אדומה+ פלפל אדום יבש מתוק או חריף. 8 שיני שום פרוסות. לשים על הגז עם מעט שמן ומכסה שיתרכך קצת. אחרי 5 דקות הוספתי קופסא של עגבניות מרוסקות טבעיות לגמריי של מוטי או לגרד/לטחון 3 עגבניות גדולות וכף שטוחה של לימון כבוש. אחרי 10 דקות עם מכסה להוסיף תבלינים- מלח, כף אחת אבקת מרק עוף (לא חייב) פרווה, מעט כורכום וכף גדושה של פפריקה מתוקה. ואז מים רותחים (קצת פחות מגובה חצי סיר סוטאז') לתת לרוטב להתבשל בערך 20 דקות עם מכסה על אש גבוהה ואז לגלגל לכדורים קטנים פנימה את הקציצות. לתת לזה להתבשל עד שהרוטב מסמיך שזה בערך 20-30 דקות על אש בינונית גבוהה. 5 דקות לפני סיום הבישול לקצוץ כוסברה טריה מעל.
בתאבון ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *