רולדות שמרים של פעם 40 שנה מכינה אותם ככה – עם קקאו קינמון וסוכר
ממליצה במיוחד
מאת – בלהה לנדאו
המרכיבים –
קילו קמח +כוס קמח
4 ביצים
כוס סוכר
סוכר וניל
2 כפות שמרים יבשים
חמאה או מרגרינה 200 גרם מומסת
2 כוסות מים פושרים
קורט מלח
המילוי-
חבילה קטנה של קקאו -כוס בערך
כף קינמון
כוס סוכר
לערבב הכל
ההכנה –
בקערת המיקסר לטרוף את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל
להוסיף את השמרים המים והחמאה /מחמאה מומסת להמשיך לטרוף להוסיף את הקמח .
ללוש לבצק אחיד כמה דקות טובות , הוא יוצא דביק וזה בסדר ,
למרוח מעל הבצק כף שמן לכסות את הקערה ולהתפיח במשך שעה
להכין בקערה את המילוי
לאחר השעה לחלק את הבצק ל 4 גושים
לקמח מעט את משטח העבודה לפתוח ולרדד עם מערוך למלבן גדול.
להתיז מעט שמן על הבצק הפתוח או למרוח חמאה מומסת .
לשים 4 כפות מהמילוי למרוח עם הכף על כל שטח המלבן.
לגלגל לרולדה להניח במגש של תנור עם ניר אפיה .
בכל מגש 2 רולדות לכסות לעוד חצי שעה התפחה .
לחמם תנור 180 מעלות לאפות עד להשחמה
בהצלחה בלהה