מתכון לפאי תפוחים קלאסי – באהבה

Sandra Ron
פאי תפוחים באהבה ♥️
המרכיבים-
לבצק פריך (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ):
כוס וחצי קמח לבן
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה
2 כפות מים קרים
מלית –
5 תפוחי עץ ירוקים קלופים חתוכים לקוביות
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כפית קינמון
מיץ מלימון
כף קורנפלור
קורט מלח
ההכנה –
הבצק –
ללוש כל המרכיבים יחד לבצק רך ונעים לשים בניילון נצמד כשעה במקרר.
לאחר שעה לקחת קצת יותר מחצי בצק ולרדד על נייר אפיה לגודל גדול יותר מתבנית האפייה.
לסדר בתבנית ובשוליים.
לחורר עם מזלג ולהכניס לכ 20 דק למקפיא
בחלק הנותר לרדד על נייר אפייה ולחתוך רצועות לשים במקפיא או במקרר.
בינתיים להוציא מהמקפיא ולהכניס לתנור בחום 170 מעלות את התחתית לכ 15 דק,
שנהיה זהוב וקשיח להוציא .
מלית לבשל את תפוחי העץ עם הסוכר כמה דקות להוריד לקרר ולהוסיף שאר המרכיבים .
לשים את המלית מעל התחתית האפויה למחצה, ואת הרצועות לשים מעל בשתי וערב.
להבריש ביצה ומעל מעט סוכר חום ולהחזיר לתנור לעוד כ 35 40 דק עד שנהיה שחום לשים לב לא לשרוף !
שהעוגה קרה לפזר אבקת סוכר
בתיאבון !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *