קרם בוואריה נוסטלגי זה לגמרי עונג שבת

 

יעל שמולה ראובני

 

 

קרם בוואריה זה לגמרי עונג שבת

במיוחד בחודשי הקיץ הלוהטים שלנו

המרכיבים-

20 גר' ג'לטין

רבע כוס מים קרים

4 חלמונים

3/4 כוס סוכר

2 כוסות חלב

כפית תמצית /מחית וניל

2 שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

מייפל ,שוקולד מומס ואגוזים לקישוט

ההכנה –

לערבב ג'לטין עם רבע כוס מים ולשים בצד

לחמם את החלב עם וניל לסף רתיחה. להוריד מהאש.

להקציף בקערה את החלמונים עם  3/4 כוס הסוכר .

לאחר שנוצר קצף להוסיף לחלב החם בפעימות תוך כדי ערבוב.

לאחר שהכל מעורבב להחזיר לאש נמוכה ולבשל כמה דקות תוך שמערבבים כל הזמן עם מטריפה.

מוסיפים אחרי 2-3 דקות את הג'לטין ומערבבים עד שהכל נמס.

מורידים מהאש ומקררים.

עוטפים ומכניסים לקירור.

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר.

מקפלים חצי לתוך תערובת הקרם.

(בתבנית אפשר לשים למטה בישקוטים לרפד תחתית אבל לא חייבים!)

מעבירים לכלי פיירקס מלבני קטן.

מקשטים בשארית הקצפת

בהגשה מזלפים מייפל או סירופ שוקולד מוכן ואגוזים.

 

קרם בוואריה הוא קינוח קלאסי ומוכר

מקורו המדויק של קרם הבוואריה אינו ידוע בוודאות, אך ישנן מספר תיאוריות:

  • בוואריה: השם "בוואריה" מרמז על מוצאו מגרמניה, ספציפית מבוואריה. ייתכן שהקינוח פותח במאה ה-19, בתקופה שבה היו פופולריים קינוחים עשירים ומורכבים.
  • צרפת: יש הטוענים כי הקרם בוואריה הוא גרסה צרפתית לקינוח אחר, וכי הוא פותח במאה ה-20.
  • איטליה: ישנם דמיון מסוים בין קרם בוואריה לקינוחים איטלקיים מסורתיים, כמו טירמיסו ופננקוטה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *