ספינג' מסורתי
מהמטבח של סבתא
מתכון של – אסתי זוהר מטבח אותנטי
המרכיבים-
קילו קמח
כף שטוחה מלח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
כף ערק
מים לפי הצורך בערך 800 מיל מים
ההכנה –
לקחת כף מהסוכר
לשים בתוך כוס עם שתי כפות שמרים וחצי כוס מהמים
לתת לזה לתסוס כ 3 עד חמש דקות בערך
לשים בקערה את הקמח כף סוכר והמלח ולערבב היטב
לשפוך את השמרים שהתססנו
לתוך הקמח ולהוסיף כף ערק ומים לפי הצורך בערך שלוש וחצי עד ארבע כוסות מים פושרים
ללוש היטב. לתת התפחה של שעה חצי בערך ומידי כל 20 דקות ללוש את הבצק .בערך פעמיים שלוש
למרוח מעט מאוד שמן על השיש.לקרוץ כדורים בגודל ביצה או טיפה יותר.
.לתת לכדורים לנוח כ 10 דקות להרים כל כדור למתוח מעט לעשות חור ולטגן בשמן עמוק.
בהצלחה אסתי