תבשיל דג בורי בנוסח מרוקאי – הסיר שלכם לארוחת השישי

Ariella Goldman
תבשיל דג בורי עם תפו"א וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי – לימוני
מתכון מאת  אריאלה גולדמן
המרכיבים-
2 דגי בורי טריים פרוסים – להשרות חצי שעה בקערה עם 3 כפות חומץ ומים ,לשטוף ולסנן.
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
4 תפו"א קלופים וחתוכים לקוביות
2 עגבניות גדולות, עסיסיות חתוכות לקוביות
6 שיני שום שלמות
כף שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס,
חצי כפית כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה / חריפה
רבע כוס שמן זית / או רגיל לרוטב
רבע כוס שמן לציפוי הדגים
מיץ טרי סחוט מ 2 לימונים
חופן כוסברה קצוצה
3 -4 פלפל שאטה אדום ,חריף יבש
ההכנה –
 בסיר רחב מעל להבה גבוהה מחממים רבע כוס שמן וכורכום .
מוסיפים את השום והפלפל שאטה ומטגנים קלות
 מוסיפים את גרגרי החומוס וקוביות תפו"א ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהשמן מצפה אותם והם מעט זהובים
 מזיזים את תפוחי האדמה והחומוס לפינת הסיר ומוסיפים את העגבניות,
פלפל שחור והמלח וממשיכים לטגן עד ריכוך
 מכסים במים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה במשך כ 25 דקות על אש בינונית, עד להתרככות תפוחי האדמה
ממליחים את הדגים לפני שמוסיפים לסיר כי לא משנה כמה נמליח את הרוטב הדג לא יספוג ממנו מליחות
מערבבים רבע כוס שמן עם כף גדושה פפריקה ומעסים את הדגים
 מסדרים אותם בסיר בשכבה אחת
 מוזגים מעל מיץ לימון סחוט, מפזרים כוסברה ומנערים קלות את הסיר
 מכסים את הסיר ומבשלים 15-20 דקות על אש בינונית
 טעים מאוד להגיש עם אורז לבן
ש ב ת ש ל ו ם ❤❤❤

עוד תבשילים מספריית המטבח המרוקאי 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *