מתכון לעוגת תפוחים מצוינת ומומלצת
עוגה לחה ועסיסית והריח משגע
מאת – אורנה סויסה מור-יוסף
סיר פלא או תבנית 26 או 2 אינגליש
המרכיבים-
6 ביצים
1 וחצי כוס סוכר
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח אוניברסלי – שתייה חמה
1 אבקת אפיה
גרידת לימון מלימון שלם
כוס שמן
2 תפוחים ירוקים מגורדים
חצי כפית קינמון
קורט מלח
ההכנה –
להקציף את החלבונים עם הסוכר להוסיף את הוניל ולאחר שהקצף יציב להנמיך מיקסר .
להוסיף את החלמונים.
ובהדרגה להוסיף את השמן ואת כל היבשים .
להוציא מהמיקסר ולהוסיף את התפוחים בקיפולים.
לשמן את התבנית בספריי שמן ולהכניס לתנור שחומם מראש על 180 למשך 45 דק' תלוי בתנור לפעמים שעה.
לבדוק בשיפוד שיוצא יבש לקרר היטב ולהפוך אותה על מגש.
בתאבון!
2 תגובות
היי למה העוגה נפלה לי עשית בדיוק לפי המתכון משהו פיספסתי אולי לא הייתי צריכה לשמן את התבנית?
זמן אפייה משתנה מתנור לתנור – יותר זמן אפייה