מתכון לצלי כתף 5 במיוחד לחגים
מאת אסתי
המרכיבים-
נתח צלי כתף קילו וחצי לפחות
2 בצלים
פטריות 2 קופסאות
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית צילי גרוס
חצי כפית מרק עוף
או כפית אבקת מרק פטריות
דבש -סילאן
ההכנה –
בשלים את נתח בשר מספר 5
שמים את נתח הבשר מכסים במים ושולקים על הגז
בישול של כשלוש שעות לפחות או עד שהבשר רך כשנועצים שיפוד.
(אפשר להכין בסיר לחץ )
מסננים מהמים ומכניסים למקרר לפחות 6 שעות או לילה .
אחרי קירור פורסים את הבשר לפרוסות יפות.
ומכינים רוטב לבשר-
מטגנים
2 בצלים חתוכים לרצועות עד להזהבה ומוסיפים 2 קופסאות
פטריות שלמות
או חתוכות
צורבים היטב את הפטריות עם הבצל הזהוב עד שהפטריות מקבלות צבע מעט שחום
מתבלים
רבע כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית צילי גרוס
חצי כפית מרק עוף
או כפית אבקת מרק פטריות
או שניהם ביחד
שמים 2 כוסות מים בערך
נותנים לרוטב להסמיך מעט ורק אחר כך מסדרים את פרוסות הבשר בצורת מסודרת וחופפת
מבשלים באש בנונית כחצי שעה או יותר עד שהרוטב מסמיך ממש והבשר מקבל צבע יפה
*אפשר להוסיף
חצי כפית דבש או סילאן לקראת סוף הבישול למי שאוהב מתיקות עדינה
באהבה אסתי זוהר
ספר המתכונים של אסתי
2 תגובות
ניראה ונישמע מצויין אני מוסיפה בחג שתי חבילות ערמונים
כל הכבוד על המתכון. תודה וחג שמח
לגמרי אפשרי וטעים !