מתכון תפוח אדמה בטעם עולמי- אילנית כרבי
המרכיבים-
כ- 10 תפוחי אדמה
שמן זית כחצי כוס
עשבי תיבול יבשים –
בזיליקום,כוסברה, רוזמרין, טימין,
כפית כורכום
כפית תבלין שווארמה או גריל עוף או פפריקה
פלפל שחור
שום גבישי
מלח גס
כוס וחצי מים רותחים
ההכנה –
נבשל במים תפוחי אדמה חצויים לחצי עם הקליפה( לאחר ששטפנו היטב את הקליפה),
לאחר שהתפוחי אדמה מתרככים נוציא ונסנן.
נערבב בקערה נשים כחצי כוס שמן זית , עשבי תיבול יבשים: כוסברה, בזיליקום, רוזמרין וטימין, נוסיף כורכום ותבלינים.
נניח את התפוחי אדמה בצורת פרח על תבנית מרופדת בנייר אפיה ונבריש אותם בתערובת .
נפזר מלח גס ונוסיף מהצד ככוס וחצי של מים רותחים.
נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה ולאחר חצי שעה בערך נוריד את המעלות ל 150
עד שתפוחי האדמה מוכנים עם צבע מהמם.
כשהכל מוכן נפזר פטרוזיליה טריה לקישוט
4 תגובות
היי
נשמע מתכון מעניין.
לא הבנתי את עניין המים.
מוספים את המים בתבנית עם התפוא שנכנס לתנור?
שהמים בנפרד?
כן
היי, כמה שום גבישי? גם כפית?
חצי כפית