מתכון לפסטייה מרוקאית המתכון שבטוח נכין לחג
עלי פילו במילוי פרגיות
הכינה מירב ברנס
מבוסס על מתכון של הלוחשת לאוכל
המרכיבים-
חבילה עלי פילו להפשיר במקרר לילה
שמן זית למרוח או ספריי
3 תאנים מיובשות
חצי כוס שזיפים מיובש
חצי כוס משמש מיובש
100 גר' צימוקים או חמוציות
2 בצלים קצוצים
חצי קילו פרגיות
רבע קילו בשר בקר טחון
מעט כוסברה קצוצה
מעט פטרוזיליה קצוצה
חופן שקדים או אגוזי מלך קצוצים.
מלח
פלפל
מעט קינמון
או בהרט
ההכנה –
נטגן בצלים עד להשחמה.
נוסיף קוביות פרגית. נטגן ונוסיף גם את הבשר הטחון.
נשרה את הפירות היבשים במים כרבע שעה.
נסנן ונקצוץ מעט.
נערבב יחד את הכל כולל התבלינים.
נקרר טוב טוב.
נפתח עלה נרסס בשמן.
נמלא במלית .
ניצור את הצורה לפי הסרטון או כל צורת פרח אחרת
אפשר לגלגל לסיגר פשוט.
אפייה 180 מעלות עד שמזהיב היטב היטב.
נגיש עם אבקת סוכר או דבש.
בתאבון
הסרטון של יהודית אביב הלוחשת לאוכל