מתכון מנצח למרק קובה דלעת של אמא

תמר אבן שושן
מתכון מנצח למרק קובה דלעת של אמא
אצלנו מגישים בראש השנה
מאת תמר אבן שושן
המרכיבים-
לתערובת בשר
3 בצלים
חצי קילו בשר טחון (אפשר לערבב עוף ובקר)
חצי כפית בהרט
מלח
פלפל שחור
2 עלי כרפס קצוץ
פפריקה חצי כפית
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
לקובה –
קילו סולת
כפית מלח
מים חמימים לפי צורך
למרק-
בצל
3-4 עלי כרפס פרוסים
חתיכת דלעת כ- 300-400 גר' לקוביות
מעט כוסברה
מעט נענע קצוצה
3 עגבניות מגורדות
כפית פפריקה
פלפל שחור
מלח
2 כפות רסק עגבניות
מיץ סחוט מלימון כרבע עד חצי כוס
כף סוכר
ההכנה –
מטגנים בצל ומוסיפים בשר מפוררים עד שהכל מטוגן היטב.
מוסיפים את התבלינים מורידים מהאש ומקררים.
לבצק הקובה –
לשים סולת בקערה עם מלח ולהוסיף המים לפי הצורך עד לקבלת בצק כמו פלסטלינה שניתן יהיה לעבוד איתו.
ללוש היטב.
ליצור כדורים ולהכניס בתוך בצק הסולת את המילוי  ולכדרר (בתחילה יהיה קצת לא פשוט. אך לאחר הכדור החמישי שישי מאמינה שילך קל)
חפשו שיטות קלות להכנת קובה ביוטיוב .
המרק –
לטגן בצל להוסיף סלרי ועגבניות .
להוסיף דלעת ותבלינים ,רסק עם מים.
להוסיף מים עד לגובה חצי סיר.
ולהביא לרתיחה. ולהניח את הקובות המגולגלות ולהנמיך את האש.
לבשל כחצי שעה. עד שהכל מתרכך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *