אין על הבקלאווה שלי הקינוח המושלם לראש השנה

 

אתי מכלוף

 

 

בקלאווה מאת אתי מכלוף

 

המרכיבים

 

2 כוסות אגוזי מלך לטחון לא דק מידי

כוס קוקוס

סוכר וניל 2 שקיות

חצי כוס סוכר

 

דפי פילו

שמן

ההכנה

לערבב יחד כל מרכיבי המילוי .

לפתוח דף למרוח שמן ולשים עוד דף

מעליו.

עם כף לשים לרוחב הבצק שורה שלמה של מילוי האגוזים , בכמות כ-3 כפות.

את צידי הבצק לקפל פנימה ולגלגל ואז לרולדה.

לשים בתבנית

וכך להמשיך עד לסיום כל דפי הבצק.

לשמן גם מעל ולחתוך (לא עד הסוף) לפרוסות ולהכניס לתנור 180 מעלות  לאפיה עד להשחמה יפה כ חצי שעה.

בנתיים להכין סירופ דבש-

לבשל

1.5 כוסות מים

כוס סוכר

חצי לימון סחוט

לבשל כשמסמיך כסירופ לקרר מעט ולטבול את מדליוני הבקלאווה בסירופ ולהניח במסננת להורדת עודף הסירופ.

תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *