מתכון לסלט חצילים ז'עלוק מבית אמא

Helen Yefet
אחד הסלטים הזכורים לי מהילדות, היה סלט ז'עלוק.
אמא הייתה קולה את החצילים והפלפלים על אש גלויה, מחכה שיצטננו, קולפת, מועכת, ומתבלת.
מאת – Helen Yefet
המרכיבים-
4 חצילים בינוניים.
4 פלפל אדום גמבה
2 פלפל ירוק חריף.
רבע כוס שמן
5 שיני שום כתוש
3 עגבניות קצוצות דק (סחוטות ממיץ וגרעינים)
כפית פפריקה,
כפית כמון,
כפית מלח,
מיץ מחצי לימון
 ההכנה-
לשרוף חצילים ופלפל אדום וחריף בתנור /בגריל/ או על אש גלויה. להכניס לשקית שיצטנן.
לקלף את הקליפות של הפלפלים והחצילים ולקצוץ.
 להוסיף רבע כוס שמן.
להוסיף את 5 שיני שום כתוש
 להוסיף 3 עגבניות קצוצות דק (סחוטות ממיץ וגרעינים)
להוסיף תבלינים:
כפית פפריקה, כפית כמון, כפית מלח, מיץ מחצי לימון
.להוסיף את העגבניות, את חציל ואת הפלפל הקלוי ולערבב שיספוג את התבלינים והטעם ואז לתקן .
בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *