אחד הסלטים הזכורים לי מהילדות, היה סלט ז'עלוק.
אמא הייתה קולה את החצילים והפלפלים על אש גלויה, מחכה שיצטננו, קולפת, מועכת, ומתבלת.
מאת – Helen Yefet
המרכיבים-
4 חצילים בינוניים.
4 פלפל אדום גמבה
2 פלפל ירוק חריף.
רבע כוס שמן
5 שיני שום כתוש
3 עגבניות קצוצות דק (סחוטות ממיץ וגרעינים)
כפית פפריקה,
כפית כמון,
כפית מלח,
מיץ מחצי לימון
ההכנה-
לשרוף חצילים ופלפל אדום וחריף בתנור /בגריל/ או על אש גלויה. להכניס לשקית שיצטנן.
לקלף את הקליפות של הפלפלים והחצילים ולקצוץ.
להוסיף רבע כוס שמן.
להוסיף את 5 שיני שום כתוש
להוסיף 3 עגבניות קצוצות דק (סחוטות ממיץ וגרעינים)
להוסיף תבלינים:
כפית פפריקה, כפית כמון, כפית מלח, מיץ מחצי לימון
.להוסיף את העגבניות, את חציל ואת הפלפל הקלוי ולערבב שיספוג את התבלינים והטעם ואז לתקן .
בהצלחה.