מרק עדשים ובטטה טעים בטירוף

אסתי זוהר מטבח אותנטי
מרק עדשים ובטטה טעים בטרוף
המתכון של – אסתי
המרכיבים-
1 כוס עדשים ירוקות להשרות 20 דקות.
בצל גדול
בטטה
תפוח אדמה
3 גבעולי סלרי
3 עגבניות
כורכום
מלח
פלפל לבן
כמון
מרק עוף
לסיום הבישול –
כף קמח +רבע כוס מים
חופן אטריות
כוסברה קצוצה
ההכנה –
.
מטגנים
1 בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה אחר כך מוסיפה
קוביות של :
1 בטטה אחת בינונית לקוביות
1 תפוח אדמה גדול לקוביות
3 גבעולי סלרי קצוץ (גם עלים)
3 עגבניות קצוצות
וצורבת גם אותם יחד עם הבצל הזהוב עד שהבטטה ותפוחי אדמה מקבלים צבע מעט שחום
מוסיפים תבלינים :
רבע כפית כורכום
רבע כפית מלח
קמצוץ פלפל לבן
חצי כפית כמון (אופציונלי)
כף מרק עוף
מערבבים את התבלינים יחד עם הירקות היטב שיקבלו צבע מהתיבול
לסנן ולשטוף היטב את העדשים
מהמים .
להוסיף את העדשים לירקות שטוגנו ולכסות במים רותחים
לבשל על אש בינונית כארבעים דקות בערך .
לקראת הסוף להוסיף ..
1 כף קמח
רבע כוס מים מהברז ולערבב היטב ולהוסיף לסיר
הכף קמח לא חובה ! אבל מאוד מוסיף ומסמיך!
3 דקות לפני שמכבים את האש להוסיף
רבע כוס אטריות דקות
חופן כוסברה קצוצה
בתאבון 😋

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *