סיגרים מתוקים של
המתכון של סילביה פינוקים
ממולאים בשקדים/ קוקוס / אגוזים
סיגרים מתוקים הם עטופים בסירופ , רכים ועשירים במילוי רך ומפנק , ביס אחד ואתם על גג העולם !!
שתפו באהבה 💕
המרכיבים –
בצק סיגרים
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
כפית חומץ
כפית סוכר
2 כוסות קמח
ההכנה –
בצק
נכניס לקערת מיקסר עם וו גיטרה 1/2 כוס מים פושרים 1/2 כוס שמן
1 כפית חומץ ( לא לוותר זה חשוב )
כפית סוכר
לערבב הכל ביחד
ולהוסיף
2 כוסות קמח מנופה
עד לקבלת בצק מעט דביק
נעביר את הבצק למשטח מעט מקומח , נעבד כמה שניות לקבלת בצק נעים למגע ולא דביק
נעטוף את הבצק בניילון
ונניח בצד למנוחה חצי שעה.
נניח את כדור הבצק על משטח מעט מקומח
נרדד את כדור הבצק
למלבן גדול ודק
ניישר מהצדדים ונחתוך
לריבועים בגוגל 8*8
אז איך יוצרים סיגר מושלם ??
את הריבוע נחלק ל 1/3 ו 2/3
1/3 החלק הקרוב אלינו לא מרדדים ,
2/3 מרדדים דק
מניחים מילוי על ה 1/3 וסוגרים בעזרת הבצק בצדדים ומהדקים, חשוב !!! שהמילוי לא יצא מהסיגר , מגלגלים לרולדה בחלק הסופי של הרולדה , ממש לפני שמסיימים לגלגל ,נמרח דבק קמח (לערבב קמח עם קצת מים ), נהדק היטב , ונרדד לרולדה , דקה יותר , נסדר על מגש ,נכסה
ונניח במקרר לשעה
נטגן כל סיגר בשמן עמוק ולאיר מכן נטבול בסירופ הסוכר
מילוי שקדים או אגוזים –
250 גר׳ שקדים טבעיים מקולפים לטחון טחינה ראשונה דק דק או אגוזי מלך קלויים לטחון דק דק
להעביר לקערה
להוסיף כוס סוכר
לערבב היטב
לטחון טחינה שנייה
להעביר לקערה ולהוסיף
ביצה לערבב היטב.
ואת הביצה השנייה לשקשק ולהוסיף בהדרגה , כמה שצריך , עד לקבלת תערובת מעט דביקה
להעביר לשקית זילוף
ולחתוך מעט את הקצה
מילוי קוקוס-
לקערה 2 כוסות קוקוס
1/2 1 כוסות אבקת סוכר
לערבב היטב
להוסיף
ביצה לערבב היטב
ואת הביצה השנייה לשקשק ולהוסיף בהדרגה , כמה שצריך , עד לקבלת תערובת מעט דביקה , נעביר לשקית זילוף
סירופ דבש
בסיר לבשל
2 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
לערבב טוב טוב עד שהסוכר נמס
להביא את התערובת לרתיחה
לבשל כ 10 ד׳להוסיף
1 כף מיץ לימון
2 כפות סילאן או דבש
להוריד ללהבה נמוכה
לבשל כ 10 ד׳
או עד שהסירופ מסמיך ומבריק.
חשוב שהסירופ יהיה מעט חמים ( לא רותח !!! ) כשטובלים את הסיגר.