מלפפונים כבושים
מאת – Shani Sharvit Shukron
המרכיבים-
מלפפונים לבחור קטנים ודקים טריים מאוד
שיני שום 10
חצי חבילה שמיר
פלפלים חריפים
כף פלפל אנגלי גרגרים
ההכנה –
לשטוף היטב את המלפפונים.
בצנצנת זכוכית גדולה להניח בתחתית חצי חבילת שמיר
ושיני שום ( לא חייב לקלף)
פלפלים חריפים חתוכים גס לפי טעם (גם פחות)
כף פלפל אנגלי
להניח את המלפפונים ( קטנים וקשים)
מסודר וצפוף כדי שיהיה מקום להרבה מלפפונים.
ובסיר נפרד
להרתיח 5 כוסות מים.
עם 3 כפות מלח
וחצי כוס חומץ.
אחרי שרותח
לשפוך את המים לצנצנת.
לסגור.
לשים במקום קריר על השיש.
ואחרי 5 ימים זה מוכן.
אפשר לאכול.
בתאבון
לאחסן אחר כך בקירור.
אפשר להכין ללא חומץ-
על כל כוס מים שמים כפית מלח .