מתכון לסלט טבולה
מאת צביה אורן
המרכיבים-
1 כוס בורגול דק מושרה במים 20 דקות
לסנן היטב שלא יהיו בו מים, ומעבירים לקערה.
1/2 צרור פטרוזיליה ללא הגבעולים שטופים, יבשים וקצוצים דק.
1/2 צרור נענע ללא הגבעולים שטופים קצוצים דק
6 עגבניות שרי קצוצות קוביות קטנות
(או עגבניה אחת גדולה )
3 גבעולים של בצל ירוק שטופים וחתוכים דק
מלפפון ירוק שטוף חתוך לקוביות קטנות.
ההכנה –
את כל הירוקים הקצוצים והירקות מעבירים לקערת הבורגול.
מערבבים בעדינות.
מכינים רוטב בנפרד:
2-3 כפות שמן זית
1 מיץ לימון סחוט
1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה או רגיל .
1/4 כפית פלפל שחור גרוס דק
מערבבים ומזלפים מעל הסלט.
ממליצה ברגע האחרון לזלף את הרוטב והתיבול כאשר מוגש בשולחן.
נשמר טרי רענן ויאמי.