מאפה יפייפה וחגיגי – מניפת קציצות עם תפוחי אדמה

Ariella Goldman

 

מאפה תפוחי אדמה וקציצות

המנה שלי לחגים

תוגה לאריאלה על המתכון המושלם

מתכון מאת –  אריאלה גולדמן



 תבנית פיירקס- גודל לבחירתכן

המרכיבים-

כ-3  תפוחי אדמה או לפי הצורך

עגבניות 3-4

פלפל ירוק חריף

חצי קילו בשר

בצל קצוץ

2 שיני שום

חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה

ביצה

חופן פירורי לחם

3 כפות מי סודה

מלח

פלפל

ראס אל חנות -בהרט

לרוטב –

3 כפות רסק

כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

מים

ההכנה –

– לפרוס תפוחי אדמה לעיגולים בעובי בינוני ולבשל במים רותחים עם מעט מלח כ 25 דקות. לסנן.
– לפרוס עגבניות לעיגולים
– לחתוך לרצועות גסות פלפל ירוק טרי חריף

☆ הכנת כדורי הבשר:
– לערבב יחד בקערה:
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
1 ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה תוססים
מלח,פלפל שחור גרוס,מעט תבלין ראס אל חנות
– ליצור קציצות ולפחוס מעט עם כף היד

– לסדר בתבנית בצורה מעגלית, תפוח אדמה ,קציצה וכן הלאה
– לפזר פרוסות עגבניה ופלפל ירוק טרי חריף בתבנית.
– להזליף שמן מעל המאפה
– בקערית לערבב 3 כפות רסק עגבניות,כפית גדושה פפריקה,פלפל,מלח וכוס ורבע מים ולמזוג על המאפה.
– לכסות התבנית ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור 190 מעלות- תוכנית אפייה רגילה לשעה.
– להסיר את הרדיד ולאפות עד הזהבה מושלמת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *