מאפה תפוחי אדמה וקציצות
המנה שלי לחגים
תוגה לאריאלה על המתכון המושלם
מתכון מאת – אריאלה גולדמן
תבנית פיירקס- גודל לבחירתכן
המרכיבים-
כ-3 תפוחי אדמה או לפי הצורך
עגבניות 3-4
פלפל ירוק חריף
חצי קילו בשר
בצל קצוץ
2 שיני שום
חצי צרור כוסברה או פטרוזיליה
ביצה
חופן פירורי לחם
3 כפות מי סודה
מלח
פלפל
ראס אל חנות -בהרט
לרוטב –
3 כפות רסק
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
מים
ההכנה –
– לפרוס תפוחי אדמה לעיגולים בעובי בינוני ולבשל במים רותחים עם מעט מלח כ 25 דקות. לסנן.
– לפרוס עגבניות לעיגולים
– לחתוך לרצועות גסות פלפל ירוק טרי חריף
☆ הכנת כדורי הבשר:
– לערבב יחד בקערה:
חצי קג בשר צלעות טרי טחון עם השומן שלו
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
1 ביצה
חופן פירורי לחם
4 כפות מי סודה תוססים
מלח,פלפל שחור גרוס,מעט תבלין ראס אל חנות
– ליצור קציצות ולפחוס מעט עם כף היד
– לסדר בתבנית בצורה מעגלית, תפוח אדמה ,קציצה וכן הלאה
– לפזר פרוסות עגבניה ופלפל ירוק טרי חריף בתבנית.
– להזליף שמן מעל המאפה
– בקערית לערבב 3 כפות רסק עגבניות,כפית גדושה פפריקה,פלפל,מלח וכוס ורבע מים ולמזוג על המאפה.
– לכסות התבנית ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור 190 מעלות- תוכנית אפייה רגילה לשעה.
– להסיר את הרדיד ולאפות עד הזהבה מושלמת