זו לביבה מספר 1 – לביבות עיג'ה של אמא

Efrat Ymin

 

 בואי נכין ביחד את לביבות העיג'ה הכי טעימות כמו של אמא!

לביבות עיג'ה – טעם של בית, ריח של נוסטלגיה. מתכון קל ופשוט להכנה, מושלם לארוחת ערב משפחתית.

לביבות עיג'ה קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים – טעם של ילדות.

מושלם לאירוח.

 

המרכיבים-

3 תפוחי אדמה גדולים מגורדים

בצל מגורד

2 ביצים L

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

4 כפות קמח

כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון או בהרט

ההכנה-

קולפים את תפוחי האדמה והבצל ומגרדים בפומפייה או במעבד מזון..

מסננים את המים מהירקות המגורדים.

מוסיפים את הביצים, קמח, מלח, פלפל וכמון לקערה.

מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית.

בעזרת כף או ביד יוצרים  לביבות עגולות ושטוחות.

מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.

2 תגובות

  1. במקום בצל מגורד , בצל ירוק קצוץ דק
    במקום בהרט, כורכום ופפריקה
    במקום תפוח אדמה טרי ללכת על מבושל , לאחר לילה במקרר😊

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *