עוגת השבת שלי
"נפוליאון"
אהובה עליי במיוחד🤭
מתכון מאת חני קונאשוילי
הפעם השתמשתי בעלים מוכנים .
חבילה של 3 עלים ,תוצרת איטליה.
הם מאוד יציבים טעימים ויש עליהם מעט סוכר.
המתכון לקרם שמספיק לסוג הזה של העלים
המרכיבים –
2 כוסות חלב של 250 מיל.
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
3 סוכר וניל
3 כפות גדושות קמח
ההכנה –
לחמם לסף רתיחה את החלב .
את החלמונים ,סוכר ,וניל וקמח לערבב יחד בקערה
לקחת 4 כפות מהחלב החם לשפוך לקערה ולערבב היטב.
להוסיף עוד 4 כפות חלב חם לערבב היטב.
להוסיף את תערובת החלמונים לחלב החם לערבב היטב.
לשים שוב על האש ולא לעזוב לשניה רק לערבב כל הזמן.
כשמופיעות בועות להמשיך לערבב לפחות עוד חמש דקות. עד שזה ממש מתעבה ומסמיך.
להוריד מהאש להוסיף 50 גרם חמאה לערבב כל הזמן עד שכל החמאה נמסה.
להעביר לקערה זכוכית ומיד לשים ניילון נצמד שממש ייגע בקרם. כך לא יווצר קרום.
לשים לקירור במקרר.
לקרם –
מיכל שמנת מתוקה
כף סוכר
כף וחצי פודינג וניל
להקציף לקצף יציב.
להוסיף את הקרם שקיררנו לערבל כחצי דקה .
לערבב עם לקקן לקרם אחיד.
לקחת את שלושת העלים לחתוך חצי סנטימר משני הצדדים הקצרים לפורר ביד לפירורים דקים להניח בצד.
לשים על מגש עלה למרוח קרם עם כף כשליש מהקרם.
לשים עלה שני למרוח שליש שני nהקרם.
להניח את העלה השלישי ומעל את הקרם הנותר לפזר את הפירורים מעל.
אני שמה ניילון מעל העוגה שממש ייגע בקרם בקצוות כך זה לא מתייבש במקרר.
לקרר ולייצב כמה שעות.
***!אפשר לוותר על שלב הפירורים ולפזר אבקת סוכר.
פחות טעים לטעמי********
****אם שמים חצי מקל וניל עם הזרעים בחלב משדרג פלאים*****
*****אם משתמשים בעלים הקנויים הגדולים או אופים בבית גדולים צריך כמות אחד ועוד חצי מהקרם****
טעם של ילדות❤
בהצלחה חני❤❤❤
4 תגובות
היי
נשמע מתכון משגע רק שאנחנו אוכלים עוגות לעיתים רחוקות. האם אפשר להכין ולהקפיא?
או להכין שליש מכל הכמות?
תודה
להכין 1/3 לא ממליצה להקפיא עוגה כזו
בדבר הכי חשוב חסר, על איזה עלים את מדברת? ומה מומלץ?
עלים תוצרת איטליה יש בכל סוכר – זה 2 עלים בחבילה