מתכון לקציצות דגים מהמטבח המרוקאי של אמא עם הסוד לקציצה רכה בטעמים שלא הכרתם

 

מיקי איטח

 

מי יכול להתנגד לקציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף ומעורר תיאבון?

קציצות דגים ברוטב חריף הן מנה מושלמת לארוחה משפחתית או לאירוח.

גלו את הסוד לקציצות הדגים הכי טעימות! עם מתכון זה תכינו קציצות רכות ועסיסיות, שיתמוססו לכם בפה.

נתקלתי בהרבה מתכונים  לקציצות דגים, אבל זה מתכון באמת מאוד מיוחד

יש סוד לרכות בתוספת תפוח אדמה מגורד לבלילה .

וכמו כן טעמים של לימון כבוש ואריסה שמוסיפים בהחלט לטעם הקציצה המיוחד

תודה למיקי איטח על שיתוף המתכון

 

המרכיבים-

לתערובת הקציצות –

קילו דגים טחונים מדג הנסיכה וטונה

צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוץ

4 שיני שום כתוש

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית כמון

כפית כורכום

כף מרק עוף

כף צ'ילי גרוס

2 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים

כף לימון כבוש

כף עריסה מתוקה

לרוטב –

רבע כוס שמן זית

כל התבלינים ששמנו בקציצות

כולל 2 כפות פפריקה בשמן

וכף אריסה

8 שיני שום קצוצות

גמבה אדומה פרוסה

גזר פרוס

2 עגבניות מגורדות

פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

פלפלים ירוק חריף לפי טעם.

ההכנה –

נערבב את תערובת הקציצות וניתן לה לנוח במקרר כמה שעות

לאחר מכן ניקח את התערובת וניצור קציצות .

נטגן בשמן משני צדדים.

בסיר רחב וגדול נחמם שמן ונוסיף שיני שום קצוצות.

נוסיף את כל התבלינים ואחר כך עגבניות מגורדות והירקות , נטגן עוד קצת

ואז נוסיף כ-2 כוסות מים. נסדר קציצות .

נוסיף פלפל חריף ירוק ולמעלה כוסברה ופטרוזיליה נבשל כחצי שעה.

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *