זה המרק הכי טעים שיש
מרק אפונה יבשה
קל וטעים
מרק אפונה סמיך וקטיפתי – מנה מזינה ומנחמת.
מרק אפונה – מרק ביתי חם וטעים, מושלם לכל המשפחה.
המרכיבים –
בצל גדול קצוץ
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
אפשר גם קישוא או תפוח אדמה
3-4 שיני שום כתושות
2 כוסות אפונה יבשה (מושרית במים חמים לפחות שעה)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה ושמיר
עלי סלרי קצוץ
כ- 6 כוסות מים רותחים
כפית חוויאג' למרק
מעט כמון
מלח
פלפל שחור
לפי טעם
ההכנה –
מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים.
לאחר כמה דקות, מוסיפים את האפונה והירוקים ומתבלים בתבלינים.
מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מכסים את הסיר, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים במשך כ-40 דקות.
מערבבים מידי פעם.
טוחנים את המרק עם מוט בלנדר ידני עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים
כ- 3 דקות נוספות.
בתאבון