אחרי החגים חוזרים לשגרה עם עוגיות מגולגלות של החיים

איריס קריספין צלמרו

עוגיות מגולגלות עם ממרח תמרים ואגוזים – קלאסיקה ישראלית שלא תצא מהאופנה!

המתכון  כאן פשוט וקל להכנה,

מושלם למתחילים במטבח.

השילוב של הבצק הפריך, ממרח התמרים המתוק והאגוזים הקראנצ'יים יוצר חגיגה של טעמים

מאת – איריס

 

המרכיבים-
שלוש וחצי כוסות קמח- חצי קילו
200 גר' חמאה או  מרגרינה רכה
חצי כוס שמן
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
רבע כוס סוכר
חצי כוס מים או מיץ תפוזים
ההכנה –
לשים בקערה את כל המרכיבים.
ללוש טוב לבצק אחיד.
להניח למנוחה חצי שעה במקרר אפשר גם יותר .
להוציא לחלק ל 3 כדורים כל כדור לרדד על נייר אפיה עם קצת קמח.
למרוח בממרח תמרים אגוזים קצוצים וקצת קינמון- אפשר ממרח אחר  גם שוקולד או חלבה. או קינדר.
לגלגל לפרוס לפרוסות לא עבות ולא עד סוף הבצק .
לאפות בחום 170 מעלות עד שמזהיב משהו כמו 25 דקות .
בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *