עם בואה של עונת המרקים רוצה לשתף אתכן בטיפ שקיבלתי מחמותי ז"ל האהובה שהייתה השפית הפרטית שלנו.
היא לימדה אותי שהבסיס לרוב המרקים הוא בצל וגזר מטוגנים קלות.
ולכן, מה שאני עושה לקראת החורף, מכינה כמות גדולה של בצל קצוץ וגזר מגורד שמטוגנים קלות ובנוסף עלי סלרי כרפס שטופים.
את הירקות לאחר שטופלו אני מחלקת למנות ומקפיאה.
בעת הצורך שולפת.
חוסך עבודה במיוחד לנשים קצרות בזמן.
תנסו…מבטיחה שתתאהבו.
תודה גלית על שיתוף הטיפ
והנה מתכון בסיסי למרק עם עדשים
כל סוג עדשים או אפונה יבשה .
המרכיבים-
כוס עדשים שטופות
בצל וגזר מטוגנים
קישוא חתוך
גזר חתוך
תפוח אדמה
עלי שמיר ופטרוזיליה קצוצה
שן שום כתוש
מלח
פלפל
כמון
ההכנה –
נכניס את כל המרכיבים לסיר עם מים רותחים כ 4 ,5 כוסות
נבשל עד שהכל מתרכך .
אפשר להשאיר ככה או לטחון חלק למחית
ב תאבון
ניתן להגשה עם חופן אטריות מבושלות או שקדי מרק