עוגת שוקולד וקוקוס בשכבות
העוגה של פעם
מאת לירן
המרכיבים-
5 ביצים להפריד
כוס סוכר
שקית סוכר ווניל
כוס וחצי קוקוס
שקית סוכר ווניל
חצי כוס שמן
כוס מים
חצי כוס קקאו
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפייה
קרם –
חצי חבילה שמנת מתוקה או פרווה
100 שוקולד מריר
ההכנה –
בקערה של המיקסר להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר ושקית סוכר וניל עד לקבלת קצף לבן .
לאחר מכן להוסיף 1.5 כוסות קוקוס ולקפל פנימה,חערבב לאחידות להניח את הקערה בצד.
בקערה שנייה להקציף 5 חלמונים עם חצי כוס סוכר וסוכר וניל .
להוסיף שמן , מים, קקאו ,קמח ואבקת אפייה .
לשפוך את התערובת לתבנית מרובעת בינונית משומנת .
לאפות בתנור 180 מעלות לעשר דקות , אחרי עשר דק להוציא את העוגה ולמרוח עליה את הקצף עם הקוקוס. להכניס לתנור להמשך אפייה עד שהעוגה מוכנה . כחצי שעה בערך.
הציפוי:
להרתיח שמנת מתוקה על הגז ולאחר מכן להוסיף חבילת שוקולד מריר לשפוך על העוגה
בהצלחה !