אין כמו קיש לאירוח
נועם זיגדון שיתפה מתכון בסיסי להכנת כל מיני קישים
מאיר סבג הכין קיש פטריות
הנה המתכונים
קיש במגוון מילויים
מספיק לשני קישים קוטר 26/28
המרכיבים –
לבצק
400 גרם קמח
200 גרם חמאה
1כפית סוכר
1 כפית מלח
לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
להוסיף 2 חלמונים
6 כפות מים
לעבד עד לקבלת בצק אחיד.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
תערובת הרויאל-
1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר לערבב מוצרלה וצהובה)
100 גרם בולגרית מגורדת או צפתית
2 ביצים
2 כפות קמח
1 אבקת אפיה
¼ כפית פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
ההכנה –
תערובת הרויאל- לערבב יחד הכל .
הבצק ללוש עד לאיחוד.
לרדד את הבצק לצורה של התבנית ( תבנית פאי),
לרדד את הבצק בין שתי ניירות אפייה מקומחות מעט לצורה של התבנית
להקפיא 2-3 דקות ולשפוך את התערובת הרויאל.
מעל לסדר את התוספות שאוהבים.
להכניס לתנור שחומם מראש
על 180 מעלות כ- 40-50 דקות
*מילוי פטריות עם בצל*
לטגן שני בצלים וכשמזהיב להוסיף 6-7 פטריות טריות ולטגן עד השחמה.
*מילוי ברוקולי*- לקחת פרחי ברוקולי קפוא ולשים בקערה עם מים רותחים לחמש דקות ולסנן.
*מילוי בטטה-
קלף ולפרוס בטטה לפרוסות, במחבת עם מעט שמן זית לצרוב את הבטטה משני הצדדים. אפשר גם בתנור.
*מילוי גבינת עזים ותרד-
לשטוף את התרד טוב טוב ולסנן. לשים במחבת מעט חמאה עם מעט שום כתוש, להוסיף את התרד ולאדות אותו כמה דקות, לקצוץ אותו ולפזר בתבנית יחד עם פרוסות של גבינת עזים.
*מילוי חצילים
לטגן פרוסות/קוביות חציל ולהניח בקיש.