פחזניות מושלמות
המתכון של אסתי
המרכיבים –
מידה בכוס ח'פ קר
כוס וחצי מים
חצי כוס שמן
4 כפיות סוכר שטוחות
1 שקית סוכר וניל
וקורט מלח
כוס וחצי קמח
3 ביצים
ההכנה –
להרתיח בסיר את כל המרכיבים מלבד הקמח והביצים.
ואז להכין בקערה :
כוס וחצי קמח
ולשפוך בפעם אחת הכל לסיר ולערבב עם כף עץ היטב לתערובת אחידה .
לכבות האש ולקרר את התערובת כחצי שעה או יותר עד לקירור מלא .
ואז מוסיפים
כ 2 ביצים m
לערבב אחת אחת
לבדוק אחרי 2 ביצים בדיקה בעזרת 2 אצבעות אם הבצק נמתח ולא נקרע זה בסדר אם לא . מוסיפים ביצה שלישית
להכניס חלק מהתערובת
לשקית זילוף עבה עם צנתר (חשוב לא להעמיס יותר מידיי תערובת ! ממש מעט .כך יהיה יותר קל ונוח לזילוף)
לזלף ברווחים
מחממים תנור על 190 מעלות (אפיה פס עליון ותחתון לא טורבו !)ואופים להזהבה נאה בערך 35 דק או עד להזהבה. מבלי לפתוח את התנור !
מילוי קצפת חלבית
500 מיל שמנת מתוקה
4 כפות פודינק וניל
רבע כוס חלב
2 כפות סוכר
להקציף היטב את כל מרכיבי הקצפת עד לקצפת יציבה
לחתוך כל פחזניה בעזרת סכין
כמעט עד הסוף .
ולזלף את הפחזניות בקצפת
לציפוי אפשר להמיס
100 גרם שוקולד חלב או מריר
2 כפות שמנת מתוקה
ולקשט מעל הפחזניה
בשוקולד מומס
מפזרים מעט פיסטוקים או שקדים קצוצים קלויים
בהצלחה אסתי ❤️
קרדיט לדינוש