פקעות בוטנים המתכון
קל וטעים
מאת תמי מורד
המרכיבים –
3 כוסות בוטנים קלויים וטחונים דק
כוס סוכר
חצי שקית אבקת אפיה
2 כפיות קינמון
קמצוץ זנגביל
קמצוץ ציפורן טחון
2-3 ביצים
ההכנה-
טוחנים את הבוטנים הקלויים עד לקבלת משחה, מוסיפים את שאר החומרים למעט הביצים ומערבבים עד לגיבוש ולבסוף מוסיפים את הביצים אחת אחת לא ביחד, הבצק צריך לצאת רך וגמיש, יוצרים עיגולים לא גדולים, מכניסים לשקית עם אבקת סוכר ומשקשקים עד שכל העוגיה נצבעת באבקת הסוכר, שמים בעטרות ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ( אפייה רגילה לא בטורבו), למשך 12 דקות בדיוק ועד שנוצרים בקיעים בעוגייה.