פאי תפוחים עם קרם שקדים – עוגה נדירה

אפרת מילוא טויטו

פאי תפוחים וקרם שקדים

אמאל'ה כמה שזה טעים

מאת אפרת מילוא טויטו

המרכיבים –
200 גר' חמאה קרה
1 ביצה
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3/4 2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קרם שקדים:
110 גר' חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
100 גר' שקדים טחונים
40 גר' קורנפלור
2 ביצים
מלית תפוחים:
7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביית או רבעים
1 כוס סוכר
1/2 כף קינמון

ההכנה –
בצק:
לערבל במיקסר חמאה סוכר ביצה ותמצית וניל.
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה.
לחתוך 1/3 מכמות הבצק ולשים בצד. לרדד את הבצק ולשים על תבנית פאי 24 משומנת ולהדק.
קרם שקדים:
להקציף חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, להוסיף את השקדים והקורנפלור ולערבל עד לאיחוד להוסיף ביצים ולהמשיך להקציף עד קבלת קרם אחיד, לשים על הבצק.
מלית תפוחים:
לשים את כל חומרי המלית בסיר ולבשל עד לריכוך התפוחים לקרר ולסדר על קרם השקדים.
ובשארית הבצק ששמנו בצד לרדד לחתוך לרצועות ולסדר מעל התפוחים.

לאפות 175 מעלות כשעה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *