אצבעות מלוחות קריספיות
כמה טעים? לא ניתן לתאר😋
מתכון היסטרי של
גולדי מטעמים
גולדי רחל זגורי
המרכיבים –
1/2 ק"ג קמח רגיל
1 כף שמרים
1 כף שטוחה מלח
150 ג' חמאה/או מחמאה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
ההכנה-
לשים את כל המרכיבים בקערה .
ללוש לבצק רך וחלק.
לתת מנוחה כ 15 דקות .
לגלגל כדורים קטנים וליצור מהם
אצבעות ,רצועות ארוכות אפשר גם כעכים.
אחר כך,לטבול בביצה
ובשומשום/קצח/זעתר
להכניס לתנור מחומם
על 160° 170 מעלות.
לאפות עד הזהבה כחצי שעה אולי יותר.
לאחר שהמאפה התקרר לחלוטין, לארוז בקופסת אטומה .
ניתן להקפיא.