פאי תפוחים וקרם שקדים
אמאל'ה כמה שזה טעים
מאת אפרת מילוא טויטו
המרכיבים –
200 גר' חמאה קרה
1 ביצה
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3/4 2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
קרם שקדים:
110 גר' חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
100 גר' שקדים טחונים
40 גר' קורנפלור
2 ביצים
מלית תפוחים:
7 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביית או רבעים
1 כוס סוכר
1/2 כף קינמון
ההכנה –
בצק:
לערבל במיקסר חמאה סוכר ביצה ותמצית וניל.
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל עד קבלת בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולקרר חצי שעה.
לחתוך 1/3 מכמות הבצק ולשים בצד. לרדד את הבצק ולשים על תבנית פאי 24 משומנת ולהדק.
קרם שקדים:
להקציף חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית, להוסיף את השקדים והקורנפלור ולערבל עד לאיחוד להוסיף ביצים ולהמשיך להקציף עד קבלת קרם אחיד, לשים על הבצק.
מלית תפוחים:
לשים את כל חומרי המלית בסיר ולבשל עד לריכוך התפוחים לקרר ולסדר על קרם השקדים.
ובשארית הבצק ששמנו בצד לרדד לחתוך לרצועות ולסדר מעל התפוחים.
לאפות 175 מעלות כשעה