ביסקוטי
המתכון של נועם זיגדון
המרכיבים –
2-1/2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3 ביצים L
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות ליקר קפה/ אגוזים
או 2 כפות מים.
300 גרם של תוספות
פינוק חתוך לקוביות
אגוזי מלך
100 גרם שוקולד מריר
חמוציות
שוקולד צ'יפס
אגוזי לוז
ההכנה –
מחממים תנור לחום של 170 מעלות .
עובדים ב 2 קערות :
בקערה אחת מנפים קמח ומוסיפים את ה א.אפייה, א. סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
בקערה שנייה טורפים את הביצים עם הסוכר סוכר וניל ,וליקר.
יוצקים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת בצק דביק מוסיפים את האגוזים השקדים והשוקולד מריר .
בידיים רטובות יוצרים 2 נקניקים באורך כ 30 ס"מ מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 30 דקות או עד שהכיכרות זהובות ויציבות למגע אך עדיין רכות ללחיצה
מצננים אותן לגמרי !
אל תדלגו על שלב הצינון אחרת הכיכרות יתפוררו ויהיו קשות לפריסה
פורסים בסכין מסור לפרוסות דקות ומניחים על רשת התנור , מחזירים לאפייה נוספת לייבוש בחום של 140 מעלות למשך 20 דקות שהפרוסות יבשות לגמרי .
מצננים לחלוטין ומגישים
קרדיט לליבנת ברוך
בהצלחה נועם זיגדון 💞