סלט חצילים פיקנטי – פיצוץ של טעמים במנה אחת!
מחפשים סלט שיעיף אתכם לגבהים חדשים של טעמים?
סלט החצילים הפיקנטי הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים!
עם שילוב מושלם של חצילים מעושנים, שום, לימון, ופלפלים חריפים,
הסלט הזה הוא תענוג לכל חיך.
הוא מושלם כארוחה קלה,
תוספת לארוחה עיקרית או סתם כנשנוש באמצע היום.
מוכנים בואו להפשיל שרוולים
המתכון של צביה אורן
סלט חצילים פיקנטי
המרכיבים-
1-2 חצילים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
1 פלפל אדום פרוס לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות או קוביות קטנות
1 בצל חתוך ל קוביות
3-4 שיני שום טריות פרוס דק
8 עגבניות שרי חתוכות לטבעות- או 3 עגבניות רגילות חתוכות.
מלח
פפריקה
פלפל שחור
אפשר מעט כמון
רסק קטן
לימון
ההכנה –
את החצילים –
שמים בתוך סיר עם מים ומבשלים עד לריכוך.
מוצאים מסננים דרך מסננת ושמים בקערה.
בינתיים מחממים מחבת, ומוסיפים אליו פלפלים, בצל, שיני שום ועגבניות .
מטגנים הכל במחבת עד שהכל מתרכך קצת,
מוסיפים 2 -4 כפות שמן זית, וממשיכים לבשל עד לריכוך,
מוסיפים תיבול, מלח , פלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה.
שוב מערבבים, מוסיפים את קוביות החצילים
המבושלים.
וממשיכים לערבב במחבת לספיגת הטעמים.
מוסיפים רסק עגבניות קטן אורגני.
ושוב מערבבים. ומבשלים עוד 3-4 דקות.
מזלפים מעל כף לימון ומערבבים.
טעים במיוחד.
כמה טעים עם חלת שבת טריה
והסלט
ממש תענוג …
טיפים:
- חריפות: אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו יותר פלפל חריף או אריסה.
- עשבי תיבול: תוכלו להוסיף לסלט עשבי תיבול נוספים לפי הטעם, כמו פטרוזיליה או נענע.
- תוספות: הסלט הזה טעים במיוחד עם פיתה או לחם פיתה.
- אחסון: הסלט נשמר במקרר עד 3 ימים.