עוגת שוקולד חלומית שכולם יעופו עליה

 

קבלו מתכון לעוגת שוקולד חלומית ורכה.

כזאת שכולם יעופו עליה ולא יפסיקו ליישר!

לעוגה: **פרווה**

 

מאת מירי שימחי

 

המרכיבים
כוס סוכר
כוס שוקולית
2 כוסות קמח
2 שקיות אבקת אפיה
5 ביצים
קורט מלח
כוס שמן
כוס מים רותחים
כפית תמצית וניל

להרטבת העוגה:
כוס מים רותחים
4 כפיות נס

לגנאש שוקולד מעל העוגה:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת צמחית

ההכנה

מקציפים את הביצים עם קורט מלח עד שמתחילות להופיע בועות לבנות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים במהירות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק את השמן ולאחר מכן את התמצית וניל. בקערה מערבבים את הקמח, השוקולית ואבקת האפיה. מוסיפים את היבשים לבלילה לסירוגין עם מים רותחים. אופים בתבנית 25×35 ס"מ (חד פעמית סטנדרטית) בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. זמן האפיה בערך 40 דקות. מומלץ לבדוק עם קיסם שצריך לצאת יבש. בכוס מים רותחים ממיסים את הנסקפה ושופכים בזהירות על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מכינים את הגנאש –

במיקרוגל ממיסים בפולסים של חצי דקה את השוקולד והשמנת.

כשהרוטב מוכן – שופכים על העוגה. מגישים מיד כשהעוגה חמה. בתיאבון.
*לגרסה חלבית ניתן להחליף את המים לחלב, את השמנת הצמחית לחלבית ואת השוקולד המריר לשוקולד חלב.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *