עוגת שוקולד חלומית ללא קמח ללא גלוטן
מעלות חושים
מאת כרמית מ.דהאן
תבנית עגולה 24
השתמשתי בחד פעמית
המרכיבים –
6 ביצים
כוס סוכר
250 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם חמאה או נטורינה לפרווה
2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
לציפוי –
50 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמנת או צמחית
להמיס במיקרו בפולסים
ההכנה –
מקציפים את הביצים לתערובת אוורירית ויציבה
עם כוס סוכר
אני השתמשתי בכוס סוכר חום
ממיסים במיקרו שוקולד עם חמאה או נטורינה
מוסיפים קורנפלור ואבקת אפיה
מערבבים טוב לשוקולד חלק
מקפלים את השוקולד לביצים
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בין 30 ל40 דקות בחום של 170 מעלות
כשהעוגה יוצאת מאפיה לקרר ולשפוך מעל שוקולד מומס
בהצלחה